XXI CURS D’ATENCIÓ ESPECÍFICA A L’ADOLESCÈNCIA

Obrim les inscripcions pel curs del CJAS “Atenció específica a l’adolescència” que arriba a la seva 21a edició Com en cada edició ponents experts/es i d’elevat prestigi ens aportaran eines pel treball amb població adolescent.

El curs, de 30 hores, tindrà lloc el 16, 18 ,19, 23, 25 i 27 d’octubre i es durà a terme a la seu de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), a qui agraïm públicament la col·laboració.

QUÈ HAN DIT ELS I LES ASSISTENTS D'EDICIONS ANTERIORS DEL CURS

“M'he quedat amb ganes de saber més i amb manca de temps de vegades per assolir bé tot el que ens heu ensenyat”

“M'ha encantat. No canviaria res. Cada dia he vingut motivada i no hi ha un dia que no l'hagi trobat interessant”

“És molt enriquidor treballar amb diferents professionals de disciplines diverses”

PROGRAMA

Per veure el programa de l'edició del 2017 podeu clicar aquí

PREUS

290 € per professionals en general

145 € per estudiants i professionals d’ONG

120 € per socis i sòcies de l’APFCIB

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Podeu accedir al formulari clicant aquí

CONTINGUTS

Professionals de prestigi exposaran i debatran temes com el plaer i l'autoconeixement, la construcció del gènere, l'entrevista individual i dinàmiques grupals, la diversitat funcional i la diversitat sexual i els Drets Sexuals, entre molts d'altres temes.

OBJECTIUS

Millorar la comprensió de la població adolescent, dels seus comportaments i com els podem acompanyar en el procés de creixement.

Compartir les diferents experiències  professionals i reflexionar sobre l’atenció a l’adolescència des d’una mirada global.

Mostrar diferents eines metodològiques en relació a la salut afectiva i sexual, útils per a la pràctica quotidiana, tant pel que fa a l’atenció i l’educació,  com per al treball comunitari.

Analitzar el treball assistencial des d’un punt de vista multidisciplinari i complementari entre els diferents serveis d’atenció en salut.

METODOLOGIA

Activa, basada en la participació.  Exposicions teòriques i discussió entorn dels temes presentats.  Treball sobre casos pràctics, tallers i dinàmiques grupals.

PARTICIPANTS

Professionals de la salut, l’educació i l’àmbit social (medicina, infermeria/llevadoria, treball social, psicologia, educació  social, mestres,...) i altres professionals en contacte i amb interès en l’adolescència.

SOBRE CURSOS ANTERIORS

ÈXIT D’ASSISTÈNCIA I VALORACIÓ

Durant la segona quinzena d’octubre s’ha celebrat la XIXa edició del Curs d’Atenció a l’Adolescència que organitza al CJAS i que s’adreça a professionals que volen reflexionar i disposar d’eines per treballar amb aquesta població.

Enguany les sessions de treball s’han dut a terme a l’Espai Fontana i han assistit 25 professionals provinents de l’àmbit de la infermeria i de l’educació social en la seva majoria.

Aquest curs ha esdevingut un clàssic en l’oferta formativa a Catalunya i continua atraient l’interès de professionals, cobrint totes les places que s’oferien. Com cada any el curs ha comptat amb la presència de professionals expertes de primer nivell de l’àmbit sanitari, psicològic i social que han abordat temàtiques diverses de l’adolescent, sempre oferint una visió polièdrica i pluridisciplinar. Des d’una perspectiva basada en els Drets, en el respecte a la decisió de l’adolescent i en la mirada de gènere, s’ha debatut sobre l’entrevista amb el/la jove, com viu la seva sexualitat o el treball amb les famílies entre molts d’altres temes.

La valoració que han fet les assistents al curs ha estat molt satisfactòria ja que fins a un 90% de de les avaluacions han estat altes o molt altes.

En nom de l’equip organitzador agraïm molt sincerament a assistents, ponents, Espai Fontana i a tothom que ha fet possible aquesta edició. L’any vinent hi tornem.

Imatges

Per veure imatges del curs podeu clicar aquí

Programa

Per veure el programa complert podeu clicar aquí